Management Povodí Moravy vysbíral z okolí Hloučely 400 kg odpadků

Management Povodí Moravy, s.p. v čele s generálním ředitelem vysbíral včera z okolí řeky Hloučely na Prostějovsku 400 kg odpadků. Vedení podniku tak zahájilo plošné čištění okolí řek s názvem „My pro vodu – voda pro nás. “ Plošné čištění předem vytipovaných říčních úseků bude následně pokračovat ve dvou sobotních termínech, a to 29. března a 5. dubna, případně dle dohody v pracovní den. V jednotlivých lokalitách oslovil státní podnik místní neziskové organizace, rybářské svazy, školy či zájmové kroužky a požádal je o pomoc. Je třeba zdůraznit, že některé organizace, které se akce zúčastní, z vlastní iniciativy už v minulých letech uklízely břehy samy. Povodí Moravy tak inspirovaly k masovější a organizovanější akci. Do tohoto projektu se zapojilo na 1 200 dobrovolníků.

Povodí Moravy, s.p. tuto akci podpoří také materiálně. Všem účastníkům rozdá pracovní pomůcky (pytle na odpadky a rukavice), postará se o odvoz sesbíraného odpadu a zajistí občerstvení. Akci pod stejným názvem bude PM opakovat každé jaro.

publikováno 28. března 2014, 07:21aktualizováno 28. března 2014, 09:04 štítky: My pro vodu - voda pro nás, dobrovolníci, úklid, Hloučela, management,